Míg a Mercedes a tavalyinál is nagyobb fölénnyel vezet a mezőny előtt, a 2014 végére második erővé fejlődött Williams visszaesett, lemaradt egy kicsit.


A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjén a grove-i alakulat a Ferrarival sem bírt, a versenyt a 4. helyen befejező Felipe Massa valami rosszat sejt, attól tart, hogy a Mercedes másodosztályú erőforrásokat ad nekik.

“Keményen hajtunk a motorral, amelyhez biztosan vannak olyan fejlesztések, amiket megkaphatnánk, mert a különbség egyértelműen túl nagy. Nagyon remélem, hogy tényleg ugyanolyan motorjaink vannak, nem tudom, miért is ne kaphatnánk meg őket. Miért jó a Mercedesnek, hogy a Ferrarit segíti? Szóval az elérhető legjobb motort kellene megkapnunk, erre hajtunk. Minden egyes pont számít.”

“Ha nem ugyanolyan a motorunk – 100 százalékra nem állítom, mert nehéz ezt felmérni -, akkor adják csak ide, mert nem jó, hogy nekünk nem az jár.”

Massa meg van győződve róla, hogy a Ferrari nagy előrelépést ért el a saját erőforrásával.

“Melyik csapat ért be az 5. helyen? A Sauber. Úgy, hogy tavaly sehol sem voltak és nem is volt pénzük az autó fejlesztésére. Nem költöttek sokat, viszont nagyon sokat javultak, szóval szerintem egy másik elemből fakad ez. Ha megnézzük, hogy hol járt a Williams tavaly év végén, és most hol van hozzánk képest a Sauber, akkor világos, hogy mekkorát léptek előre.”

“A köridőn kívül megnézhetjük a végsebességet. A tavalyi év végén 10, 12, 15 km/órával gyorsabbak voltunk a Ferrarinál, most viszont ugyanolyan gyorsak vagy még gyorsabbak is nálunk.”