F1: Räikkönen Budapesten parádézik május 1-jén 1
F1: Räikkönen Budapesten parádézik május 1-jén 11


Az idén is megrendezik Budapesten A Nagy Futamot, amelyre a Red Bull mellett a Ferrari is ellátogat. Az olaszok autóját Kimi Räikkönen vezeti majd.

A két F1-es csapat mellett megmutatja magát a túraautó-világbajnokság komplett mezőnye, illetve műrepülő-bemutató is lesz. A május 1-jei esemény központja a Várkert Bazár lesz, onnan indulnak a versenyzők a Lánchíd utcán a Clark Ádám tér irányába, oda-vissza áthajtanak a Lánchídon, majd a budai alsó rakparton folytatják a száguldást a körülbelül 4000 méter hosszú pályán a Lánchíd és az Erzsébet híd között.

„Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy részt vehetek a Nagy Futamon a Ferrari képviseletében – biztos vagyok a rendezvény sikerében” – üzente Räikkönen videón. „Mindig nagyon különleges élmény Forma-1-es autót vezetni olyan érdekes környezetben, mint amilyen Budapest belvárosa. Tudom, hogy a budapesti emberek imádják a csapatot, mindent megteszek, hogy szórakoztassam őket. Találkozunk május 1-jén!”

„Helló, Budapest, remélem minden oké ott” – mondta már az ausztrál idénynyitó futam helyszínéről a Red Bull pilótája, Danyiil Kvjat. „Nagyon várom, hogy ott legyek, és elkezdődjön a show, amelyet remélhetőleg élveznek majd. Ami engem illet, nagyon szeretem Budapestet, nagyszerű város, sok szép emlék köt oda. Az is nagyon jó lesz, hogy nem a megszokott módon közlekedhetek majd a Forma-1-es autóval.” A bemutatóra hozott 2012-es F1-es autók két alkalommal hajtanak végig a négy kilométer hosszú pályán.

A délelőtti légi bemutatón részt vesz a Magyar Honvédség (kijelölt egységének katonái ejtőernyős-bemutatót tartanak, amennyiben az időjárás engedi), de eljön a Flying Bulls, a Red Bull különleges repülős alakulata, és bemutatót tart Besenyei Péter, Veres Zoltán és Illés Tamás – mindhárman hazánk műrepülő világbajnokai.

Az autós bemutató sem csupán az F1-esek száguldásából áll majd, láthatnak a nézők NASCAR-autót, jönnek a túraautó-világbajnokság sztárjai, a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb, a négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Muller, no meg a címvédő José María López. És persze Michelisz Norbert.

„Tavaly remekül éreztem magam a Nagy Futamon, ezért nagyon örülök, hogy idén is a részese lehetek” – fogalmazott Michelisz. „Számomra egyébként is rendkívül izgalmas lesz ez a hétvége, egyrészt mert mindig jó érzés találkozni a szurkolókkal, másrészt mert talán a Nagy Futam miatt még több ember megy ki a Hungaroringre másnap és harmadnap, a WTCC számomra mindig különleges hazai futamára.”