A Renault-nak nincs ínyére a 2017-re tervezett radikális szabályváltoztatás az F1-ben, a franciák inkább a jelenlegi technikai előírások finomhangolását szeretnék elérni. Pedig az F1-es főnökök határozott célja, hogy vonzóbbá tegyék a sorozatot a nézők számára, többek között ezer lóerős autók bevetése is felmerült 2017-re.


A változások egyik leghangosabb szószólója Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, ehhez képest minimum furcsa, hogy éppen a csapat motorszállítója küzd a forradalom ellen.

“A Renault elsősorban azt szeretné, ha a jelenlegi szabályzat szellemiségét tartanánk meg, mert éveket áldoztunk erre a motorra” – mondta Remi Taffin, a Renault F1-es főnöke. “Számunkra nagyon szomorú lenne, ha teljesen új technológiára állnánk át, egy ilyen lépés gazdaságos sem lenne.”

“Természetesen a szükséges módosításokat elvégezzük, de ha választanunk kell, a stabilitásra szavazunk. Három-négyéves fejlesztési távlatokban gondolkozunk, nyugodtan mondhatom, hogy rengeteg energiát áldoztunk erre a projektre.”

“Jól tudjuk, hogy mostanában sok szó esett a potenciális változtatásokról, de amennyire tudom, egyelőre szünetel ez a projekt. Mi a jelenlegi szabályok megtartása mellett vagyunk.”