Fernando Alonso a február 22-i barcelonai furcsa tesztbalesete óta mindössze egy rövid videoüzenetben és egy-két Twitter-posztban szólalt meg, de a McLaren-Honda melbourne-i beharangozójában hosszabban is beszélt végre.
 


“Természetesen nagy csalódás számomra, hogy nem lehetek ott Melbourne-ben Jenson mellett a McLaren-Honda garázsában, de elfogadom az orvosok tanácsait, miközben már készülök, edzek az első versenyemre az MP4-30-as volánjánál” – mondta az Ausztrál Nagydíjat kényszerűen kihagyó spanyol. 
“Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a jókívánságokért és a támogatásért, mindent beleadok, hogy Malajziában már autóba ülhessek.”
A kétszeres világbajnok az helyére beugró tartalékosra, a tavaly Melbourne-ben a 2. hleyet megszerző Kevin Magnussenre is kitért: “A legjobbakat kívánom Kevinnek az ausztráliai hétvégére, tudom, hogy jó kezekben lesz nála az autó.”
“Bár nagy kihívásokkal szembesültünk a teszteken, az autóban szerzett benyomásaim alapján bizakodó vagyok, a csapattal közösen átnézem majd a hétvége adatait is, hogy folytassuk a fejlődést, javítsuk a teljesítményt.”