Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon a spanyol Roberto Merhi lesz Will Stevens csapattársa a Manor Marussiánál. A 23 éves pilóta tavaly már három szabadedzésen indulhatott a Caterhammel, úgy volt, hogy az Abu-Dzabi Nagydíjon élesben is debütálhat, akkor azonban éppen Stevens kapott helyette lehetőséget.


Merhit csak a melbourne-i futamra igazolta le a Manor, amelyben a múltnak is lehetett szerepe: a spanyol éppen a Manor pilótája volt az F3 Euro Seriesben 2009-ben.

“Nagyon sokszor álmodtam erről, és most teljesült: nemcsak edzésen, hanem versenyen is vezethetek Forma-1-es autót” – mondta Merhi. “Nagyon sok embernek kell most köszönetet mondanom, elsősorban a Manor vezetőinek.”

“Nem lesz könnyű dolgunk a módosított 2014-es autóval és a tavalyi motorral, de mindent beleadunk majd. Remélem, ez a bemutatkozás lehetőséget ad arra, hogy még több versenyen indulhassak az idén.”

“A folytatáshoz szponzorra lenne szükségem, de sajnos Spanyolországban nem találok támogatót. Remélem, a melbourne-i indulás segít változtatni ezen a helyzeten.”