A spanyol El País csütörtökön azzal állt elő, hogy a barcelonai tesztbalesete után kórházba szállított Fernando Alonso komoly emlékezetkiesésben szenvedett, az orvosok kérdéseire azt állította, hogy gokartversenyző és szeretne a Forma-1-be kerülni, azaz ideiglenesen elfelejtette az elmúlt 20 év történéseit.


A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier pénteken a brit Sky Sportsnak nyilatkozva pontosabb részletek nélkül elismerte az amnézia tényét, de összességében bizakodva beszélt a kétszeres világbajnok visszatéréséről.
“Egyszerű agyrázkódásról volt szó, ideiglenes emlékezetkieséssel. Nem olyan drámai, mint ahogy a sajtóban előadják, mostanra pedig minden rendben van” – nyilatkozta a francia szakember, hozzátéve, hogy ennél többet nem mondhat, mert “ez magánügy, Fernandón és az orvosain múlik, mit akarnak elmondani”.
Alonso a jövő hétvégi szezonnyitót orvosi tanácsra kihagyja, de Boullier azt mondta, a munkában részt vesz a spanyol, videohívások keretében ő is részt vesz a megbeszéléseken, és miután a reakcióidejét vizsgáló tesztek alapján minden rendben van nála, hamarosan a szimulátorba is beülhet majd:
“Folyamatosan követjük a gyógyulását. Részünkről várjuk a szimulátorba, nem is azért, hogy őt teszteljük, hanem hogy képbe kerülhessen az elmúlt két hétben végzett munkát illetően.”
F1: Alonso az amnéziájával viccel 3


Pénteken Alonso maga is reagált az amnéziáját illető spekulációkra, a Twitteren viccelődött a hírrel:
“Pár nap múlva kezdődik az idény, a képzelőerő viszont kifogyott. Játsszunk egyet, retweeteljük a legkreatívabb #HolTértemMagamhozTegnap-ötleteket!” – írta.
A kétszeres bajnok a hónap végi Maláj Nagydíjon már szeretne vezetni, edzésben is van:
“Folyik a kemény munka. 30 perc biciklizés, 30 perc úszás, 30 perc edzőterem. Malajzia az egyik legmegterhelőbb verseny, 100 százalékos leszek (addigra).”