A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint hosszú távon nem jelentene megoldást a Forma-1 gondjaira, ha a csapatok egyenként három autót indítanának. A Caterham már bedobta a törölközőt, és ugyan a Marussia az utolsó pillanatban megmenekült, még lehetnek gondjai a csapatnak a Force India, Lotus, Sauber trióval együtt.


Ha az összes érintett csapat eltűnne, túlságosan lecsökkenne a mezőny létszáma, amit átmenetileg a csapatonként három autóval lehetne kezelni. “Ez a megoldás elég népszerűtlen a csapatok körében, nem utolsósorban a harmadik autó legyártásával járó extra költség és időigény miatt” – mondta Arrivabene.

“A Ferrari ugyan képes lenne erre, de személy szerint nem támogatom ezt az irányt. Ha rákényszerülünk, megépítjük a harmadik autót, de nem ez a végső célunk. Sokkal inkább az, hogy vonzóbbá tegyük a sportot új konstruktőrök számára, hogy annyi csapat legyen a rajtrácson, amennyi lehetséges.”

“Valamit tennünk kell, ha veszélyes mértékben lecsökken a csapatok száma, de a harmadik autó nem megoldás. Több konstruktőrre, kiélezettebb versenyre van szükségünk.”