A Renault újra teljes értékű gyári Forma-1-es csapat indítását fontolgatja. A francia gyártó 2010 óta csak motorszállítóként szerepel az F1-ben, és bár a Red Bull-lal igen komoly sikereket értek el, nem titkolják, hogy keveslik a rájuk eső reflektorfényt.


Az elmúlt hetekben több forrás is arról írt, hogy valamelyik jelenleg csapat megvásárlásával újra igazi konstruktőrként indulna a Renault, és a lehetőséget immár az F1-es részleg főnöke, Cyril Abiteboul is megerősítette.
“Örömmel szállítunk motorokat, jelenleg az elsődleges célunk a Red Bull újabb bajnoki címhez juttatása. De egy csapat felvásárlása sem kizárt, igaz, nem is eldöntött dolog még. Ez a hosszabb távú stratégia körébe tartozik, meg kell fontolnunk, hogy mivel jár legjobban a Renault. Mindent mérlegre teszünk, a Forma-1 irányvonalát, pénzügyi helyzetét is” – nyilatkozta a szakember az RMC rádiónak.
Megvásárolható csapatból amúgy nincs hiány, a Renault válogathat is a piacon: a Red Bull minden bizonnyal hajlandó lenne eladni kisebbik alakulatát, a Toro Rossót, ott a korábbi Renault-csapat, a jelenleg Lotusként futó enstone-i alakulat, valamint a pénzügyileg gyenge lábakon álló Sauber és Force India is.