Révbe ért a Marussia, pontosabban Manor feltámasztása: a csapat szerdán közleményben számolt be a részletekről.


“A csapat felkészítette a 2015-ös idénykezdésre szánt, a 2015-ös szabályoknak mindenben megfelelő autókat. Az idény későbbi pontján bevetjük majd az eredeti tervek alapján készült 2015-ös modellt is” – állt a kommünikében.
Az induláshoz már csak két kötelező FIA-töréstesztet kell teljesíteni.
Az új befektető a brit energiaszolgáltató OVO Energy vezére, Stephen Fitzpatrick, aki korábban a Formula E-be való beszállást is fontolgatta, mielőtt a Forma-1 mellett tette le a voksát. A csapat igazgatótanácsának vezetője a Sainsbury szupermarketlánc korábbi CEO-ja, Justin King lett, míg a sportigazgató-elnök Greame Lowdon, a csapatfőnök John Booth maradt.
F1: Megvan a tizedik csapat Melbourne-re 3


A tavalyról járó 28 millió fontos pénzdíj mellé a 37 éves Fitzpatrick további 30 milliót tesz hozzá, így a Manor közel 60 millió fontból (25 milliárd Ft) gazdálkodik majd. Az északír üzletember Kingnek felajánlotta a feles társtulajdont, de a volt Sainsbury-főnök inkább csak menedzsment-feladatot vállalt.
“Egész életemben szenvedélyesen szerettem a Forma-1-et, alig várom, hogy kezdődjön az idény!” – mondta Fitzpatrick, hozzátéve, hogy tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű menet. “A saját döntésemből vagyok itt, ismerem a szabályokat, és azok szerint is játszunk majd. Sportszerűtlen is lenne rögtön panaszkodással kezdeni.”
F1: Megvan a tizedik csapat Melbourne-re 4


Lowdon így beszélt a feltámadásról:
“Szeretnék köszönetet mondani az FIA-nak, a Formula One Mangementnek, a szállítóinknak, és természetesen a szurkolóinknak is az elmúlt hat hónapban kapott támogatásért. Nehéz időszak volt ez számunkra, de túléltük, alig várjuk, hogy versenyezhessünk.”
A Manor – tavalyig Marussia – 2014-ben Jules Bianchi monacói 2 pontjának köszönhetően a konstruktőri bajnokság 9. helyén zárt.
A 2015-ös indulásra egyelőre egy versenyzőt, Will Stevenst igazolták, de számos jelölt akad – többek között Kingnek is van egy autóversenyző fia, a GP2-es Jordan King.