Fernando Alonso több mint egy hete szenvedett tesztbalesetet Barcelonában, de a téma még mindig foglalkoztatja a sajtót és a közönséget.


Úgy tudni, hogy a háromnapos kórházi kezelés után Oviedóban pihenő kétszeres világbajnok két-három napon belül megy majd orvosi vizsgálatra, amelyen kiderül, hogy autóba ülhet-e. Ha igen, és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai is rábólintanak, akkor vezethet a jövő hétvégi szezonnyitón.
Ugyanakkor a spanyol El Mundo arról ír, hogy a balesetre egyáltalán nem emlékező Alonso és a környezete műszaki hibát sejt a furcsa bukás mögött, azt követelik a McLarentől, hogy tisztázzák a történteket és adjanak garanciát arra, hogy nem ismétlődik meg a baleset.
A McLaren versenyfőnöke viszont azt mondja, hogy a fenti és hozzá hasonló hírek alaptalanok, a csapat pedig nem rejteget semmit: “Sok mindent olvastam és hallottam, főleg az olasz és spanyol sajtóból, de ezeknek 90 százaléka nem igaz.”
A fő kérdés azonban tényleg az, hogy Alonso ott lesz-e Melbourne-ben. Idén bemutatkozó fiatal honfitársa, Carlos Sainz. Jr. Úgy véli, hogy igen:
“Édesapám (a ralilegenda Carlos Sainz – a szerk.) beszélt a menedzserével, Luis Garcia Abaddal, és nagyon úgy tűnk, hogy Ferando ott lesz. Nekem is nagyon fontos, hogy ott legyen, reméljük, hogy így lesz” – nyilatkozta a Toro Rosso ifjonca az El Confidecialnak.
F1: A McLaren még vár az Alonso-hírekre 3


“Ami a balesetet illeti, őszintén, szerintem úgy történt, ahogy a McLaren mondja. Nagyon hasonló incidensem volt. Aznap nagyon rossz volt a szél, egyik pillanatban 30 km/h-s, a másikban pedig 80 km/h-s. Szerintem egyszerűen egy szerencsétlen baleset volt, amelyben a pilóta is megsérült. De felesleges spekulálni.”