A Nemzetközi Automobil Szövetség az utolsó pillanatig nyitva hagyta a 2015-ös F1-es nevezési listát, lehetőséget adva a Marussiának, hogy biztosítsa az idei indulásának feltételeit. Noha a 2015-ös orrkúppal elvileg csak március elején végzik el a töréstesztet, a csapatnak sikerült meggyőznie a szövetséget arról, hogy komolyan gondolja az indulást és pénze is van rá, így pénteken felkerült a nevezési listára az istálló.

F1: Felkerült a nevezési listára a Manor Marussia 1
F1: Felkerült a nevezési listára a Manor Marussia 2

F1: Felkerült a nevezési listára a Manor Marussia

F1: Felkerült a nevezési listára a Manor Marussia

F1: Felkerült a nevezési listára a Manor Marussia 4
Fotó megosztása:
F1: Felkerült a nevezési listára a Manor Marussia 5


A hivatalos elnevezés “Manor Marussia F1 Team” lett, motorszállítóként a Ferrarit jelölték meg. Megjegyzésként az FIA hozzáfűzte, hogy a nevezés feltétele a 2015-ös technikai szabályzatnak való megfelelés, tehát van még dolga az alakulatnak.

A héten már igazolt egy pilótát a Manor Marussia, Will Stevens neve mellett a szuperlicenc birtoklását jelölték meg szükséges feltételként. Bokszutcai pletykák szerint a csapat másik pilótája a Fernando Alonso érkezése miatt a McLarentől kiszorult Kevin Magnussen lehet, vagyis a dán szerepeltetése az ára annak, hogy a McLaren hajlandó technikai támogatást adni a csapatnak.

A Marussia megmentésének hátterében egy brit iparmágnás, Stephen Fitzpatrick állhat. A hivatalos elnevezésben azért kellett megtartani a korábbi nevet, hogy a csapat jogosult legyen a 2014-es kilencedik hellyel szerzett – egy kiscsapat szintjén egyébként tekintélyes összegű – pénzdíjra.