Mark Webber és Sebastian Vettel 2009-13 között öt évet töltött el együtt a Red Bullnál, és bár a kapcsolatuk finoman szólva sem volt baráti, a tavaly óta már a tartóssági világbajnokságban versenyző ausztrál készséggel elismeri, hogy nagyra tartja a négyszeres bajnok képességeit.
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 1
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 2

Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése

Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése

Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 14
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 15
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 16
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 17
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 18
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 19
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 20
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 21
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 22
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 23
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 24
Fotó megosztása:
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 25


Webber a Herald Sunnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy megérti, miért igazolt Vettel a Ferrarihoz 2015-re, “új motiváció, változás kellett neki”. Hogy a német szupersztár elvesztése milyen hatással lesz a Red Bullra, már érdekesebb kérdés.
“Hát, nem arról van szó, hogy nem fog hiányozni Vettel, hanem arról, hogy ha más szeretne csinálni, más környezetre vágyik, akkor jobb, ha oda megy, ahol többet hozhat ki magából. A csapat számára egyelőre nagy kérdés, hogy mondjuk az idény közepén hogy boldogulnak majd a tapasztalata nélkül” – magyarázta.
Webber azért nem félti nagyon volt alakulatát, úgy véli, honfitársa, a ragyogó 2014-es szezont produkáló Daniel Ricciardóra tudnak majd támaszkodni.
Webber: A Red Bullnak árthat Vettel lelépése 26


“Nyilván hatalmas tudással rendelkeznek és Daniel tapasztalata is előnyös. De az állandóság egy kicsit megtört a Red Bullnál, páran távoztak” – utalta arra, hogy Vettelen kívül távozott a vezető aerodinamikus, Peter Prodromou, a mérnökzseni Adrian Newey pedig a háttérbe vonult.
“Érdekes lesz látni, hogy műszakilag milyen lesz az autó az idény során, azaz nem csak kezdetben. A Mercedes most is egyértelmű favorit, nagyszerű évük volt tavaly, biztosan nagyon erősen kezdenek idén is.”