A Red Bull szerint is javított az erőforrásán a Renault a 2015-ös szezonra, de a csapat még nem teljesen elégedett. A csapatfőnök Christian Horner szerint valóban erősebb a motor, de a teljesítményleadás nem ideális.


“Igen, erősebb lett a motor, de még mindig vannak gondjaink a vezethetőséggel” – fogalmazott Horner. A csapat nagyhatalmú tanácsadója, Helmut Marko szerint a problémák egy része szoftverfrissítéssel is megoldható. “És akkor a Mercedes előnyének egy részét legalább behoztuk” – jelentette ki Marko.

A Renault egyébként merész célokat tűzött ki a szezonnyitóra, a franciák Melbourne-ig a felére akarják csökkenteni a Mercedes előnyét. “A teljesítményről még korai lenne bármit mondani, mert nem tudjuk, milyen programot követnek az ellenfelek” – nyilatkozta Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője.

“Ami minket illet, az eddigi teszteken nem a köridőkre mentünk. A fejlesztési programunk is nagyon kihegyezett, sok újítás az utolsó pillanatban esik be, így nehéz jósolni. Ezzel együtt elérhetőnek tartjuk a kitűzött célunkat, hogy a Mercedesszel szembeni teljesítményhátrányunkat a felére csökkentsük az idénynyitóra. Egyelőre minden nagyon ígéretesen alakul.”

A nagy öreg Flavio Briatore szerint azonban felesleges reménykedni, az olasz szerint a “Mercedes-motor sokkal erősebb a konkurenciánál. A jelenlegi bajnokság a motorokról szól, és nem a pilótákról. Néhány tized lehetne a csapatok között, de nem úgy, hogy van egy a többinél sokkal erősebb motor. Előbb-utóbb tennünk kell valamit azért, hogy normalizálódjon a helyzet” – mondta Briatore.