A 2014-es pilótapiaci mozgások komoly változásokat hoztak az élmezőnyben, Fernando Alonso elhagyta a Ferrarit, hogy a McLaren-Hondánál folytassa, míg a négyszeres bajnok Sebastian Vettel az őt kinevelő Red Bullnak intett búcsút, hogy betöltse a Maranellóban keletkezett űrt.
A Ferrari korábbi pilótája, Kimi Räikkönen, majd Alonso csapattársa, Felipe Massa szerint az olasz alakulat “fantasztikus” pilótát veszített, de Räikkönen és Vettel ugyanolyan jól dolgozhat majd.


“Azt hiszem, Fernando már két-három évvel ezelőtt, már az én időmben is szerette volna elhagyni a Ferrarit, csak nem lehetett. Tavaly nem volt valami jó az autó, nem voltak jók az eredmények, de ő tovább küzdött, igyekezett változtatni a csapaton. A csapatnál viszont már amúgy is belső változások zajlottak, és végül Alonsót is lecserélték. A Ferrari most egy új csapat, de olyan, amelyikkel mindig számolni kell” – nyilatkozta a williamses brazil veterán a Forma-1 hivatalos oldalának.
“Sebastian tudja, hogyan kell győzni, nyert már pár bajnoki címet, és azt hiszem, Kimi is sokkal jobban dolgozik majd most, hogy Fernando nincs a csapatnál – szóval az egész csapat jobban működhet. Ugyanakkor persze fantasztikus versenyzőt veszítettek Fernando személyében. Nagyon gyors, tudja, hogyan kell sok pontot gyűjteni. Szóval majd meglátjuk, hogy jobb vagy rosszabb lesz a Ferrari.” 
Alonso volt renault-s főnöke, Flavio Briatore szerint mindenki jól járhat az átigazolásokkal.
F1: Alonso rég le akart lépni a Ferraritól 3


“Úgy gondolom, hogy helyénvalók voltak a változások. Vettel valami újat visz a Ferrarihoz, képes motiválni a teljesen új vezetésű csapatot. Sebastian jó pilóta, de a versenyző azért nem sokat tud hozzátenni a dolgokhoz manapság. A pilóta meg tudja mondani, hogy ez működik, az nem jó, de régebben sokkal nagyobb befolyása volt a versenyzőknek, amikor még nem volt ennyire bonyolult az aerodinamika és a motorok.”