2015-re újra összeállt az 1980-90-es évek fordulóján sikert sikerre halmozó McLaren és Honda, de a japán gyártó Forma-1-es visszatérése cseppet sem megy simán, a teszteken sorra botlanak bele a különböző hibákba, nehézségekbe.


A Honda F1-es főnöke, Jaszuhisza Arai nem titkolja, hogy egy csapattal nehezebb helyzetben vannak, mint a vadonatúj erőforrást tavaly télen három-három (Ferrari és Mercedes) vagy négy (Renault) autóban futtató szállítók – másik lehetséges partner viszont nincs a láthatáron.
“Egyetlen csapattól sem kaptunk még ajánlatot. Talán azért, mert egy kicsit rejtélyesnek látják a Hondát” – ismerte el, utalva arra, hogy a tesztek alapján egyelőre teljes homály fedi a japánok turbós V6-osának versenyképességét.
“Azért kezdjük már megmutatni egy kicsit, hogy mire vagyunk képesek, pozitivitást mutatunk. De mindenképp nehéz kérdés ez, nem tudom, hogy az idény közben fel tudnánk-e készülni egy második csapat ellátására (2016-ban). Nem tudom.”
Az F1-es visszatérésen dolgozó, a McLarennel műszaki partnerségben lévő Marussia/Manor-csapat nem lett volna rossz lehetőség a Honda számára, azonban a Ferrari sem tétlenkedett, ha a brit kiscsapat feltámad, továbbra is hajlandóak nekik motorokat adni.