Egyelőre minden az új elnök, Sergio Marchionne tervei szerint alakul a Ferrarinál, az átszervezések egyelőre jól sültek el, két teszt alapján az előzőnél jobbnak tűnik az új autó. Az esélyekkel kapcsolatban továbbra is visszafogottak az olaszok, az eddig elvégzett munkával azonban mindenki elégedett.


“Amit látunk, annak az eredménye, hogy a csapatnak világos céljai vannak, amelyeket el akar érni” – mondta Marchionne. “Eltart egy ideig, amíg minden egyenesbe jön, még az első verseny után is nehéz lesz megmondani, mire lehet képes az autónk. Előfordulhat, hogy egészen a Spanyol Nagydíjig kell majd várnunk.”

“Az eddigi eredményeink összefüggésben vannak azzal, amire a mérnökök számítottak, de a valós erőviszonyok csak a versenyeken derülnek ki.”

Marchionne szerint nagy lépést jelent előre, hogy Kimi Räikkönent egyre gyakrabban látják mosolyogni. “Rendben van a csapat. Pontosan tudjuk, hol állunk, már csak az ellenfeleinkről kell kideríteni ugyanezt.”

A nagy átszervezési lázban a Ferrari legendás dizájnere, Rory Byrne is visszatért a csapathoz. A már 71 éves dél-afrikai szakember kulcsember volt a Schumacher-korszakban, most mentorként segíti a Ferrari jelenlegi tervezőjét, Simone Restát.

“Személyesen beszéltem Roryval, és megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve jobban belefolyni a munkába” – fogalmazott már Arrivabene. “Valamelyik nap láttam, hogy milyen gyorsan lapátolja az ebédjét egy étteremben, csak mert be volt ütemezve egy megbeszélése a gyárban. Lenyűgözött ez a lelkesedés, pláne az ő korában.”