Kimi Räikkönen tavaly visszatért a Ferrarihoz, de a Fernando Alonso mellett, versenyképtelen autóban eltöltött éve pocsékul sikerült, végig csak szenvedett. 


A finnt azért megtartotta a maranellói csapat, idén Sebastian Vettellel közösen igyekeznek majd jobb eredményeket kifacsarni az SF15-T-ből, az első jelek pedig biztatók.
A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene szerint Räikkönent is mintha kicserélték volna, lehet, hogy “beteg”, mert annyit mosolyog..
“Tavaly gondjai voltak, ugyanis nem érezte az autót, különösen az orrát. A tavalyi autó nem feküdt Kimi stílusának. De most már láthatóan sokkal jobban érzi az autót, mosolyog. Nagyon furcsa ez, igazi szenzáció!”
A főnök elárulta, hogy Räikkönen sokkal tevékenyebb, aktívabb is, mint előtte:
“Kimi ott feküdt az autó alatt, valamit állítgatott. Kérdeztem, hogy mit csinál, mondta, hogy beállt szerelőnek. Ilyen most a légkör a csapatnál, minden vele dolgozó meg van lepődve, hogy Kimi csak beszél, beszél és beszél.” 
“Azt hittem, hogy beteg vagy valami, de nem, egyszerűen csak lelkes, és meggyőződésem, hogy idén megmutatja majd, mire képes. Kimi nagyon motivált és nagyon-nagyon jól megvan Sebbel, ami nagyszerű.”