Sebastian Vettel a Red Bull-lal szerzett négy világbajnoki cím, valamint a hervasztó 2014-es szezon után a lejtőre került, de feltámadásra készülő Ferrarihoz igazolt. 
A német pilótára Michael Schumacher 1996-99 között elvégzett feladata vár most, újra sikeressé kell tennie a Ferrarit. Az új maranellói főnök, Maurizio Arrivabene pár napja azt mondta, hogy ő, valamint a Schumachert korábbról ismerő emberek úgy látják, Vettel nagyon sokban hasonlít is elődjére. 
Vettel: Nem vagyok én Schumacher! 1
Vettel: Nem vagyok én Schumacher! 2

Vettel: Nem vagyok én Schumacher!

Vettel: Nem vagyok én Schumacher!

Vettel: Nem vagyok én Schumacher! 6
Vettel: Nem vagyok én Schumacher! 7
Vettel: Nem vagyok én Schumacher! 8
Fotó megosztása:
Vettel: Nem vagyok én Schumacher! 9


A négyszeres bajnok a német Sport Bildek nyilatkozva azért igyekezett finomítani ezen:
“Tulajdonképpen lehetetlen bármelyik versenyzőt is Michaelhez mérni. Amit ő elért, az egyedülálló, ő egy külön ligát képviselt. Persze mindig különleges érzés, ha Michaelhez hasonlítanak, és annak is örülök, hogy ilyen melegen fogadtak a Ferrarinál. De én Sebastian vagyok és nem Michael, a saját utamat kell járnom és ezt is fogom tenni. Emellett ma egész más idők járnak, mint Michael idejében” – magyarázta.  
A Ferrari schumacheri jellegű feltámasztásának első lépései amúgy biztatóak, a két héttel ezelőtti jerezi teszten dominált az olasz csapat, és Barcelonában is meggyőzően kezdett Kimi Räikkönen. Vettel ezzel együtt újra csak óvatosan beszél.
“A tesztelés első benyomásai jók, de azért ne kiabáljunk el semmit. Tisztában vagyok vele, mekkora munka áll még előttünk. A Ferrari-csapat épp átalakuláson megy keresztül, eltart még egy ideig, mire mindenki – beleértve engem is – megtalálja a helyét.”