Igen furcsán alakult a barcelonai Forma-1-es teszt első napja – betegség, pilótacserebere, de még rendes karambol is akadt. 
Az utóbbit a williams női tesztpilótája, Susie Wolff és a Sauber brazil újonca – tavaly szintén a Williamsnél tesztelő – Felipe Nasr hozta össze az 5. kanyarban. A hátulról érkező Sauber megpróbált elmenni a lassú körön lévő Williams mellett, de érintette a Wolff autójának bal első kerekét, mindketten a kavicságyban kötöttek ki.
A gumifalnak is nekivágódó Sauber csúnyán megsérült, ripityára ment az autó hátulja. A Williams jobban járt, “csak” a bal első felfüggesztés veszett oda, a két pilóta pedig sérülés nélkül megúszta a szokatlan eseményt. A stewardok maguk elé idézték a Sauber képviselőit.
Wolff utólag így beszélt a balesetről:
“Nagyon szerencsétlen eset, a tesztelésen nagyon nem hiányzik a kiesett idő, márpedig a délután nagy része elúszott emiatt a felesleges incidens miatt. Felvétel is készült róla, bárki láthatja, hogy én a felvezető körömön voltam, míg ő gyors körön, ha jól tudom. Fékeztem az 5-ös kanyar előtt, tartottam az ívemet, ő pedig keresztülvágott a kanyaron és a hátsó kereke elkapta az én elsőmet. Felesleges ütközés. Elég érthetetlen, hogyan is történt, de megtörtént. Néha van ilyen, igazából az elvesztett idő fáj.”
Szokatlan balesetet szenvedett a pilótanő 3