A Caterham és a Marussia összeomlása, valamint a Sauber, a Force India és a Lotus pénzügyi nehézségei miatt az elmúlt fél évben újra állandó téma a Forma-1 költségeinek csökkentése.
Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: A McLaren nem sajnálja a küszködő kicsiket

F1: A McLaren nem sajnálja a küszködő kicsiket

Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Erről is esett szó a Forma-1-es Bizottság keddi, genfi ülésén, azonban a német Auto Motor und Sport szerint a Ferrari és a McLaren minden kiadáscsökkentési próbálkozást, elképzelést lesöpört az asztalról.
A McLaren cégvezére, Ron Dennis szerint a kis- és középcsapatok egyszerűen rosszul gazdálkodnak, és azzal akarják növelni a versenyképességüket, hogy a nagyokat is korlátok közé szorítanák:
“Minden évben ez van, a csapatok szórják a pénzt, el sem hinnék, mikre költenek. Csapatfőnökként határozottan kell dönteni, mert a Forma-1 akármekkora összeget képes benyelni” – magyarázta a portugál Grande Premiónak.
“A költségcsökkentési szövegek általában csak ködösítések, valójában arról van szó, hogy a korlátozások bevezetésével versenyképesebbé válhatnának a kisebb csapatok. Legtöbbször arról beszélnek, hogy nekik mijük nincs, nem is arról, hogyan lehetne spórolni. Persze a versenyképes szereplés háromszor annyiba kerül, mint a szimpla részvétel, szóval amíg vannak nagy pénzeket költő csapatok, addig sosem lehet versenyképes egy középcsapat.”
Dennis a fentiekkel gyakorlatilag Bernie Ecclestone érveit ismétli,az F1 uraként ismert kisember is mindig azt mondja, hogy a kicsik felelőtlenül költekeznek, akinek pedig nincs elég pénze, az ne akarjon a Forma-1-ben indulni.
A független csapatok persze másképp látják ezt, és úgy tűnik,valóban lehetséges lenne olcsóbbá tenni az F1-et.