Az orosz Szergej Szirotkin 2013 nyarán, egy orosz pénzügyi mentőcsomag részeként került a Sauber kötelékébe tesztelőként, azonban támogatókról azóta sem lehetett hallani, a pilóta pedig ki is került a svájci csapattól tavaly év végén.
Az idén a GP2-ben induló 22 éves versenyző azért még nem mondott le a Forma-1-ről, néhány hete arról lehetett hallani, hogy a Force Indiát környékezte meg, és ha a szponzorai gyorsabban fizetnek, a silverstone-i alakulat már Jerezben tesztelhetett volna.
Szirotkin az orosz Sportboxnak nyilatkozva most megerősítette, hogy a Force Indiánál kopogtat: “Így van, egy ideje folynak már a tárgyalások. Reméljük, hogy inkább, mint utóbb eredmény is születik! De amíg nincs minden aláírva, addig nincs vége. Hogy mikor rendeződhet a helyzet? Bizakodunk, de nem könnyű megegyezni, de tényleg mindent megteszünk.”
A Force India azért nem várt ölbe tett kézzel Szirotkinra és a pénzére, ezen a héten Barcelonában már ott van a csapat a módosított tavalyi autóval, a Mercedesszel kötött megállapodás keretében pedig ma és szombaton a gyári tartalékos, Pascal Wehrlein vezet náluk.