A Ferrari az új csapatfőnök Maurizio Arrivabene irányítása alatt átalakított, átszervezett csapattal, Sebastian Vettellel kiegészülve igyekszik szépen lassan visszatérni az egykori sikerekhez. 


Az olasz csapat első teszten elért eredményei szemre biztatóak, Vettel és Kimi Räikkönen végig ott volt az élen, azonban Arrivabene egyelőre óvatos: 
“A legfontosabb természetesen az utolsó teszt lesz, egyszerűen azért, mert a csapatok csak akkor kényszerülnek megmutatni, hogyan is állnak Melbourne előtt. A Mercedes ködösített Jerezben, és a Hondától is meglepetésekre kell számítani” – nyilatkozta a Ferrari-specialista szakíró Leo Turini blogjának.
“Hamukázásból nem lehet megélni – pedig én a dohányiparban dolgoztam!” – viccelődött Arrivabene. “Nagy céljaim vannak a csapattal, de nagyon is reálisan nézzük a dolgokat. Azt tudom mondani a szurkolóinknak, hogy higgyenek a munkánkban, de vegyék figyelembe a kiindulópontot is.”
F1: Vettel egy az egyben Schumacher? 3


A főnök ezzel együtt hangsúlyozta, hogy a csapatnál nagyon jó a hangulat, többek között Vettelnek köszönhetően, aki Arrivabene szerint nagyon hasonlít a Ferrarival bajnoki címeket halmozó Michael Schumacherre:
“Michael idejében is a Ferrarinál voltam,” – magyarázta a korábban a főszponzor Phillip Morrisnál dolgozó “Marlboro man” – “és be kell valljam, hogy Sebastianra pillantva időnként Schumi klónját látom. Akik mindkettejüket ismerik, megdöbbentő hasonlóságokat fedezhetnek fel. Bízzunk benne, hogy ez az eredményekben is érvényesül majd!”