A Hondával új partnerséget kezdő McLaren idénre versenyzői felállásán is változtatott, a mezőny legtapasztaltabb, legrutinosabb párosát hozták össze azzal, hogy a 2009-es bajnok Jenson Button mellé a kétszeres győztes Fernando Alonsót ültették.
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 1
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 2

F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr?

F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr?

F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 12
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 13
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 14
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 15
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 16
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 17
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 18
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 19
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 20
Fotó megosztása:
F1: Az időmérőn Alonso lesz az úr? 21


A két veterán minden bizonnyal a lehető legtöbbet hozza majd ki az autóból a futamokon, de ki végez majd előrébb az év végén? A McLarennél az 1980-as évek elején versenyző, három futamgyőzelmet szerző John Watson így látja:
“Jenson egy nagyon intelligens fickó, és igazi csapatjátékos. Azt teszi majd, amit mindig is: igyekszik majd a problémák ellenére is a legjobb eredményt hozni. Jenson hosszú-hosszú évek tapasztalatával rendelkezik, és kiemelkedő versenyző. A gyenge pontja talán az, hogy az időmérőn nem tudja olyan egyenletesen kihozni a maximumot az autóból, mint a csapattársa, Fernando” – mondta a GPUpdate.netnek.
“Én azt mondom, hogy Alonso végez majd előrébb. A Ferrarinál sokszor igazi tragacsokat rángatott viszonylag jó rajtpozícióba, hogy aztán a rajtnál és az első körökben ügyes versenyzéssel konszolidálja a helyét a mezőny elején. Ugyanakkor Jenson egy kicsit hátrébbról rajtol, akkor többet is kell előrelépni. Szerintem ez a fő különbség.”