A McLaren igen nagy fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntött, hogy 2015-től régi sikerpartnere, a Honda erőforrásaival vág neki az idénynek. Az első, jerezi Forma-1-es teszt nem is ment valami jól, az MP4-30-as keveset futott, a vártnál is több probléma akadt a csomag részeinek összehangolásával.
A cégvezér, Ron Dennis a héten Tokióban a Honda központjában arról beszélt, hogy az élmezőnybe való visszatérés érdekében műszaki rizikókat is vállaltak, viszont emiatt (is) tovább tart majd a teljes versenyképesség elérése. Talán a Kínai Nagydíjtól látszik majd, mit is tud a McLaren-Honda.
F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 1
F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 2

F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését

F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését

F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 9
F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 10
F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 11
F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 12
F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 13
F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 14
Fotó megosztása:
F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 15


“Meglepő, hogy a Mercedes 100-nál is több kört ment naponta? Egyáltalán nem, hiszen ez elvárható volt a tavalyi domináns év után. Persze ha a sportban valaki lemaradásban van, akkor gyorsabban kell futni, mint az ellenfél, máskülönben nem lehet beérni. Vállaltunk-e emiatt kockázatosabb műszaki megoldásokat? Igen. Olyan dolgok ezek, amikkel mi próbálkozunk először, keményen kell dolgoznunk, hogy előnyt kovácsoljunk belőlük.  
“Ausztráliáig talán nem is derül ki, hogyan állunk, és aztán kell majd még két-három futam, hogy teljesen világos legyen a kép. A kulcsszó a csapatnál most a türelem. El kell viselni a várható bosszúságokat, ugyanis bizonyos dolgok még nem optimálisak.”
Dennis is kitért arra, hogy a Honda japán szakembereivel egyelőre kicsit lassabban megy a munka, mint a riválisoknál.
F1: A kommunikáció lassítja a McLaren fejlődését 16


“Igyekszünk mindent alaposan átgondolni. Ahelyett, hogy rögtön nekiugranánk a problémának, főképp, mert vannak kulturális különbségek köztünk és a japán partnereink között, rá kell szánnunk az időt, hogy a helyes döntéseket hozzuk és megfelelően kommunikáljuk őket. Így aztán minden döntés meghozása akár háromszor annyi ideig is eltart, hiszen most olyanokkal működünk együtt, akik Japánban ezelőtt mással foglalkoztak.”
“Nagyon új még a Honda stábja, és angolul így is sokkal jobban tudnak, mint mi japánul, szóval nem róhatjuk fel nekik, hogy egyelőre nem tökéletes a kommunikáció, egyszerűen csak türelemre van szükség, hogy szépen felvegyék a ritmust és minden jól működjön.”