Sebastian Vettel bébi-Schumiként kezdte Forma-1-es pályafutását, ma pedig, immár négyszeres világbajnokként egykori bálványa pályáját követve a Ferrarinál igyekszik újra sikerekre vinni az olasz csapatot.
A Sport Bild – olasz források alapján – egy további párhuzamot is felfedezett: egy 1988-as fotó szerint Vettel új sisakfestése egyáltalán nem előzmény nélküli, Schumié majdnem ugyanilyen volt.
Schumi 1988-ban
Schumi 1988-ban

F1: Schumacher sisakját koppintotta Vettel?

F1: Schumacher sisakját koppintotta Vettel?

Schumi 1988-ban
F1: Schumacher sisakját koppintotta Vettel? 9
F1: Schumacher sisakját koppintotta Vettel? 10
F1: Schumacher sisakját koppintotta Vettel? 11
F1: Schumacher sisakját koppintotta Vettel? 12
Fotó megosztása:
Schumi 1988-ban

Schumi 1988-ban

Az egykor a hétszeres bajnokkal is együtt dolgozó, Vettel sisakjait is tervező-festő Jens Münser azonban a lap megkeresésére azt felelte, hogy csakis véletlenről van szó.
“Szándékosan maradtunk az egyszerű festésnél. Az első, fioranói ferraris tesztjén használt fehér festés mindkettőnknek tetszett, én pedig javasoltam Sebastiannak, hogy tegyük rá a német színeket. A most felbukkant Schumacher-festést nem ismertem” – mondta, és ugyanezt nyilatkozta Vettel sajtósa, Britta Roeske is. 
Ami Vettel ferraris szerepét illeti, Schumacher egykori ellenfele, a 13-szoros futamgyőztes David Coulthard szerint sikerülhet majd “lemásolni” a nagy elődöt. 
F1: Schumacher sisakját koppintotta Vettel? 14


“Sebastian Vettel egy nyerőgép, nagyon hasonlít Michael Schumacherre. Négy bajnoki címet nyert a Red Bull-lal, ez önmagáért beszél. Azonban ne feledjük, hogy régen sokkal több lehetőséget nyújtottak a szabályok, ma már más a Forma-1” – utalt arra a skót veterán, hogy Schumi idejében a Ferrari szinte megállás nélkül, heti hét napon tesztelt.
“De úgy gondolom, hogy Schumacher nyomdokaiba léphet majd. A Ferrari egy nagy múltú, hihetetlen győzelmeket maga mögött tudó csapat, Maranellóban tudják, hogyan kell nyerni, a génjeikben van. Miért is ne lehetne sikeres velük egy Vettel kaliberű pilóta? Én úgy gondolom, a Red Bullt élcsapattá építeni sokkal nehezebb volt, nem volt múltjuk, nem volt tapasztalatuk, és mégis sikerült velük négy címet nyernie. Az én szememben ez óriási teljesítmény.”