A McLaren-Honda a jerezi teszt első két napján összesen 12 kört tett meg, vasárnap Fernando Alonsónak, hétfőn Jenson Buttonnak is hat kör jutott csak. A siralmas futásteljesítmény ellenére a 2009-es bajnok nagyon feldobott, egyáltalán nincs elkeseredve.
“Semmi okom a szomorkodásra. Nagyszerű csapatnál vagyok, nagyszerű ez a partnerség, szép jövőre számíthatunk. Persze számokat, eredményeket nem jósolok a versenyekre, vagy a bajnokságra, ezt senki nem tudhatja előre.”


“De az egész csapat nagyszerű munkát végzett az autó megépítésével, és az MP4-30-as nagyon sok tekintetben előrelépést jelent a tavalyihoz képest. Az autó jónak tűnik, jó a konstrukció, fantasztikus a motor, sok minden jó már az elején, most már csak a kilométereket kell gyűjtenünk” – magyarázta a 2003-2008 között Hondával versenyző veterán. 
Button a megbízhatósági problémák miatt sem aggódik, hiszen egy éve a Red Bull is ugyanígy kezdett, de a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Daniel Ricciardo már a 2. ért be (igaz, utána kizárták).
“Ha megnézzük, hogy állt a Red Bull az első pár teszten, sőt még az utolsón is, és aztán mi volt Ausztráliában, ahol másodikok lettek, akkor láthatjuk, hogy sok minden történhet még. Előre tudtuk, hogy az első teszt nehéz lesz. Nem csak annyi az egész, hogy beszereljük a motort az autóba, ez egy nagyon bonyolult rendszer.”
“Volt pár bosszantó hiba, amiket már sikerült megoldanunk, meglátjuk, holnap mi lesz a helyzet. Nyilván szeretnénk a lehető legtöbbet menni, hogy a lehető legtöbb adatot gyűjtsük, a legtöbbet teszteljük az alkatrészeket és kiismerjük az erőforrást, de remélhetőleg az első versenyre már versenyképesek leszünk.”
F1: Button kiugrik a bőréből 3


“Nagyszerű az új McLaren-Honda éra részesének lenni, egyértelműen izgalmas a jövő, egyszerűen időbe telik a dolog. A csapaton belül nagyszerű a hangulat, és amikor a csapatról beszélek, akkor a McLaren-Hondára gondolok, egy fontos. Nem a McLaren és a motorszállító, hanem egy csapat, közös céllal.” 
“Nem indul simán az idény, de közismert, hogy milyen komplex ez az új erőforrás. Meg fogjuk oldani. A mai problémákat már megfejtettük, eredményesebb harmadik és negyedik napra számítunk.”