Vasárnap a spanyolországi Jerezben megkezdődött az első 2015-ös Forma-1-es teszt, a nyitónapon pedig a legjobb idővel mutatkozott be Sebastian Vettel a Ferrarinál.
A Red Bulltól átszerződött német ugyan elégedett volt az elsőséggel, de a 60 körrel már kevésbé – Nico Rosberg 157-et ment a Mercedesszel -, szóval cseppet sem bízta el magát.
“A köridők nem számítanak sokat. Jobb az élmezőnyben lenni, mint hátrébb, de azt hiszem a körök számát tekintve még bővel lehet javulni. Nem mentünk olyan hű de sokat ma, de érzésre jók az alapok. Többet egyelőre nem tudok mondani, nagyon az elején vagyunk még” – mondta az SF15-T volánjánál eltöltött nap után.
Vettel: Nem számít a köridő 3


Vettel vasárnap reggel nagyon igyekezett, a bokszutcából kimenet megelőzte Rosberget, hogy elsőként lépjen pályára, nem is titkolja, hogy mennyire motiválja a ferraris kezdet.
“Új kihívás ez, a Ferrari valami igazán különleges. Motivált vagyok, persze ezzel nem azt mondom, hogy tavaly kifújtam és azért nem teljesítettem. Akkor is mindent beleadtam. Nehéz év volt a tavalyi, nagyon sok munkát kívánt, talán nem volt annyi móka és kacagás, de azt hiszem, az idei év már más tészta, új kezdet.”