Lewis Hamilton jelenlegi mercedeses szerződése 2015 végén lejár. A hosszabbítás témája már tavaly nyáron felmerült, majd decemberre halasztották, de végül akkor sem történt semmi. A kétszeres világbajnok most, a jerezi teszt idején kezdi az érdemi megbeszéléseket a csapattal, méghozzá egyedül, menedzser nélkül.


“30 éves vagyok, a magam ura, tudom, hogy mennyit érek. Végigolvastam minden korábbi szerződésemet, szóval tudom, hogy mi micsoda, és mit alkudhatok ki” – idézte a BBC.
“Nem lesz könnyű, mert Toto (Wolff, csapatfőnök) rutinos üzletember, nagyon jól tárgyal, most pedig egy kezdővel lesz dolga, de nekem sem rossz az alkupozícióm. Nem mondom, hogy annyira odavagyok érte, de az tetszik, hogy egyedül intézem ezt. Senki nem segít, persze ha kell, akkor van kihez fordulnom.”
“Nincs különösebb érzésem (szerződéshosszabbítást illetően). Jó lenne, ha a nehezebb kérdéseket még az elején rendeznénk. De biztos vagyok benne, hogy megoldjuk. Ennél a csapatnál van a jövőm, úgy tervezem, hogy sokáig itt maradok. Sosem volt még olyan húzós az idényem vége, mint tavaly, amikor pedig a gyárban voltunk, nem ültünk neki tárgyalni. Aztán jó időre elvonultam, és csak január végén felé tértem vissza. De most már hamarosan leülünk tárgyalni” – magyarázta a címvédő. 
A nem olyan rég Hamilton alternatívájaként Fernando Alonsót és Valtteri Bottast is megemlítő főnök, Wolff is beszélt a szerződéshosszabbításról Jerezben, ő is bizakodó.
F1: Hamilton egyedül tárgyal a szerződéséről 3


“A hosszabbítási tárgyalásoknak meg kell adni a módját, a kapcsolatunk pedig nagyon erős. A bizalomra és átláthatóságra épül, pontosan ilyen szellemben is tárgyalunk. Ezek alapján kétségem sincs, hogy végül eljutunk a megegyezésig. Nem szorít az idő, nem kell holnapra végezni vele, persze inkább előbb, mint utóbb szeretnénk.” 
Hamilton 2014 végén elbúcsúzott korábbi menedzsmentjétől, nemrég pedig egy kimondottan szórakoztatóipari irányultságú ügynökséggel szerződött – ezért is tárgyal egyedül -, egyértelműen igyekszik az F1-en kívül is építeni a Hamilton “brandet”. A Mercedesnél ezzel nincs bajuk.
“Lewis elképesztően fejlődött az elmúlt két évben. Úgy hiszem, ha egy sportoló képes megítélni, hogy milyen környezetben tud a legjobban teljesíteni, akkor hagyni kell. Minden ember más, nem lehet rákényszeríteni valakire a saját módszereinket.”
“Lewist versenyzésen túl nagyon sok minden érdekel, szerintem pedig hagynunk kell, hogy foglalkozzon ezekkel. A Lewis Hamilton brand nagyon értékes a számunkra, ő egy igazi szupersztár és celeb, ami a Forma-1-nek is hasznos, ilyen versenyzők, ilyen személyiségek kellenek az F1-nek.”