A Hondával 22 év után újra összeállt McLaren új autójának leleplezésére a sajtó és a szurkolók jelentős része az új korszak kezdetét vizuálisan is aláhúzó új festést várt, helyette azonban a kisebb-nagyobb módosításokkal 1997 óta használt ezüst-fekete-piros fényezést láthattuk az MP40-30-ason.


A nagyközönség alaposan csalódott, de a csapat vezére, Ron Dennis azt mondja, ezt kell megszokni, motorszállítótól függetlenül ezek a McLaren színei.
“A csapaton belül is lezajlottak a viták a festésről, voltak akik azt mondták, miért nem lesz narancssárga, hiszen az volt a McLaren réi színe. Nos, az a válaszom, hogy pontosan, ez a McLaren régi színe volt. Miért is mennénk visszafelé? Mégis mit kellene csinálni, hozzunk valami csinos festést? De minek?”
“Ez a McLaren festése. Mindig is ez a színkombináció volt (amióta Dennis a Marlboro-szerződés 1996-os lejárta után első ízben dönthetett a színekről – a szerk.), és csakis üzleti okból változhat. Csak azért nem fog változni, hogy pár ember örüljön a cégnél, akik narancsot vagy citromsárgát szeretnének.”
Dennis ezzel együtt jelezte, hogy valamikor átfestik majd az autót, a szponzorok érkezése a kulcs ehhez. 
“Az autó sokkal feltűnőbb lesz, ha egyszer csak előállunk valami neonzöld festéssel, ami azt is jelenti majd, hogy jó sok pénzt kaptunk érte. De miért is foglalkoznánk a twitteres elégedetlenkedőkkel? Igen, változhatna az autó színe. Igen, valami merészebbet is csinálhatnánk. Igen, lehetne akármi, de mondják meg, mi okunk lenne erre?” 
“Csak az esztétikum nem elég indok számomra. De nem aggódjanak, változik majd a festés! Azt viszont nem mondom meg, hogy mikor.”
F1: Előbb-utóbb átfestik a McLarent 3


Míg a McLaren a többség számára kiábrándító, fantáziátlan fényezéssel állt elő, a Red Bull RB11-ese egészen meglepő fekete-fehér álcafestést kapott. Nagyon valószínű azonban, hogy ez nem a végleges megjelenés, maga a csapatfőnök, Christian Horner utalt a változásra.
“Ausztráliában még ütősebb lesz a festés! Jó dolog valami újat csinálni. Majd meglátják!”- mondta Jerezben, nem kizárva, hogy akár már a barcelonai tesztekre is valami újjal állnak elő.