Pénteken délben a Ferrari megmutatta 2015-ös Forma-1-es modelljét, az SF15-T-t. Az elmúlt évben gyökeresen átalakított és átszervezett olasz csapat az az új, szemrevaló autótól lassú fellendülést vár a győzelem nélküli 2014-es szezon után.
Az SF15-T-t Kimi Räikkönen mellett a Fernando Alonso helyére igazolt Sebastian Vettel vezeti majd, a vasárnap kezdődő jerezi teszten elsőként a négyszeres világbajnok német viszi a pályára.
“Tetszik az idei autó esztétikuma, igazán szexis” – mondta a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene, aki sikereket illetően óvatosan fogalmaz.
“Reálisan állok hozzá. Senki nem tud varázsütésre változtatni a dolgokon, ha azok már megvannak. Tavaly decemberben már nagyjából kész autót vettünk át, azon végeztünk néhány, szerintem izgalmas módosítást.”
“Nem fogom azt mondani, hogy idén megnyerjük a világbajnokságok, de az határozott szándékunk, hogy legalább két futamgyőzelmet szerezzünk.”
A technikai igazgató, James Allison is egyetértett a főnökkel az SF15-T külsejét illetően: “Az idei autó egyértelműen jobb. Csinosabb elölről, feszesebb hátulról, ezek együtt egy szép autót adnak.”
“A 2014-es szabályok nagy változásokat hoztak, és még 2015-ben is viszonylag új a szabályrendszer, így bőven van lehetőség a motor teljesítményének növelésére és ugyanez érvényes az aerodinamikai oldalra is. Az új autó fejlesztései tehát nagyjából egyenlően oszlanak majd meg a két terület között.”
A főtervező Simone Resta is a minden aspektusra érvényes fejlődést hangsúlyozta: “Az SF15-T minden tekintetben fejlődött, kiemelten az erőforrás beépítése és teljesítménye szempontjából.”
“Nagyon sok mindenen változtattunk a Ferrari részlegeinél. Sok személycsere történt, szervezeti átalakulás zajlott, most viszont már minden figyelmünket az idényre való felkészülésre fordítjuk” – szögezte le a motorfőnök, Mario Binotto.