A McLaren ma leleplezte 2015-ös autóját, az MP4-30-ast, amely új korszakot nyit a csapat történetében, hiszen 1992 után újra a Honda erőforrásával versenyeznek majd, remélve, hogy újra elérhetik a régi turbókorszakban szerzett elképesztő eredményeket.
A csapathoz 2007 után visszatért Fernando Alonso is, aki amellett, hogy hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy gyerekkori bálványai, Ayrton Senna és Alain Prost nyomdokaiba lép a McLaren-Hondánál, jól tudja, hogy nem lesz könnyű az indulás.
“Bár a téli időszak a pihenésé, ennél motiváltabb már nem is lehetnék az új szezon előtt. Nagyon sokat edzettem a tél folyamán, hogy csúcsformába kerüljek, keményen készültem az új McLaren-Honda korszakra. Ennél jobb formában, ennél felkészültebb nem is lehetnék.” 


“Persze húzós időszakra készülünk, de a csapatnál mindenki nagyon elszánt, megváltozott az atmoszféra. Tudjuk, hogy milyen erőfeszítések, mekkora csapatmunka kell ahhoz, hogy a McLaren-Honda visszatérjen az őt megillető helyre, a mezőny élere, minden erőnket ennek az elérésére is fordítjuk” – mondta a Ferraritól érkezett kétszeres bajnok.
“A teszteken az első cél az lesz, hogy minél jobban kiismerjük az autót, a csomagot, és a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle. Nem lesz könnyű, nem lesz problémamentes, de fel vagyunk készülve erre.”
“A McLaren mindig is képes volt gyorsan fejleszteni az autóját, erős csomagot létrehozni. Megtiszteltetés, hogy Jerezben én vezethetem majd elsőként az új McLaren-Hondát, alig várom, hogy kezdetét vegye ez a garantáltan izgalmas új fejezet. Olyan motivált vagyok, mint amikor először ülhettem Forma-1-es autóba!”


A Hondával 2003-2008 között versenyző, a McLarennél hatodik évét kezdő Jenson Button is nagyon izgatott, de ő is tudja, hogy kemény munka vár rájuk. 
“A téli időszak igazi megújulást hozott számomra: megújítottuk a mclarenes kapcsolatunkat, megházasodtam és most pedig egy újabb izgalmas fejezet nyílik a McLaren és a Honda partnerségével. Keményen edzettem a télen, majd kiugrok a bőrömből, hogy beülhessek az MP4-30-asba.”
“Érdekes volt az elmúlt pár hét a gyárban, érezhető a megújult optimizmus és pozitív hangulat. Sosem láttam még a srácokat ennyire motiváltnak, mindenki alig várja, hogy megérkezzünk Jerezbe és elkezdjük az autó fejlesztését. Persze senki nem hiszi, hogy ez könnyű lesz, nagy kihívás, hogy felzárkózzunk az ellenfelekhez, de készen állunk. Lendületesen, javuló formában zártuk a tavalyi évet, határozott szándékom, hogy ezt továbbvigyem 2015-ben is” – magyarázta 2009 győztese. 


“Kíváncsian várom a Fernandóval való közös munkát is. Nagyon tapasztalt, nagyon érett versenyző, sokat látott már, és persze kétszeres világbajnok. Nagyon örülök, mert szeretem, ha a csapattársam megszorongat, és azt is, ha elég tapasztalt ahhoz, hogy jó visszajelzéseket adjon. Eltöltöttünk már egy kis időt együtt, és ahogy a szimulátoros adatokból és a visszajelzéseiből látom-hallom, hasonló viselkedésű autót szeretünk, ami lényeges abból a szempontból, hogy milyen irányba vigyük tovább a fejlesztést.”