A 2014-ben bevezetett új, 1,6 literes turbós V6-os hibrid erőforrások nagy ellenzője, Bernie Ecclestone 1-2 éven belül szeretné, ha más, hangosabb, erősebb, 1000 lóerős teljesítményű motorok szerepelnének a Forma-1-ben. 
A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda is pártolja az ötletet, és ahogy a Ferrari oldalán megjelent cikkből kiderült, az olasz csapat főnöke, Maurizio Arrivabene is egyetért.


“2017-re olyan autókat szeretnék látni, amelyek képesek megragadni a nézőket, amelyek közelebb állnak hozzájuk, amelyek esztétikusabbak, és amelyek libabőröztető hangot produkálnak, mint egy heavy metal-banda. Így volt ez akkoriban, amikor Niki versenyzett, én pedig lelkes F1-rajongó voltam, aki örömmel szorongatta az állójegyét. Azonban azt hiszem, az egyszerű evolúció immár nem lehet elég” – magyarázta a csapat élére a 2014-es szezonzáró után kinevezett olasz.
“Valódi forradalomra van szükség, jelentős, radikális változásokkal. Nagyobb teljesítmény, nagyobb sebesség kell, nem feltétlenül nagyobb fogyasztás mellett, de a költségcsökkentéseket mindenképp inkább a nagyközönség számára érdektelen területeken alkalmazva.” 
Arrivabene a Forma-1 elitizmusát, megközelíthetetlenségét is rossznak tartja:
“Ha közelebb akarjuk vinni az F1-et az emberekhez, akkor bizony el kell vinnünk az F1-et hozzájuk, például a versenyhétvégék előtt csütörtökönként a pályán kívül tarthatnának bemutatókat a csapatok, lehetnének versenyzői sajtótájékoztatók. Így a versenyeknek otthont adó városok megfelelő helyszínt biztosítanának a pilóták és az autók bemutatására.”