A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt pénteken jelezte, hogy hitelrontás és rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz az egykori Forma-1-es pilóta Philippe Streiff ellen, miután a francia veterán korábban azt állította, hogy a Jules Bianchi balesetének kivizsgálására összeállított bizottság csakis az FIA-t mosdatta ki az ügyből.


Az 59 éves, kerekesszékben ülő francia gyorsan visszakozott, minden bizonnyal ügyvédi tanácsra mindent visszavont és bocsánatot kért.
“Elragadtattam magam a kamera előtt. Hosszú volt az interjú, mostanra belátom, hogy durva és sértő mondtam Jean Todtra, Gerard Saillant-ra és az FIA-ra, amit őszintén bánok. A teljesen alaptalan kijelentéseimet visszavonom, és arra kérem a sajtót, hogy azokat távolítsák el a saját médiumaikból is” – közölte Streiff.
“Végül pedig arra kérem Jean Todtot és Gerard Saillant-t – akik tisztában vannak az egészségi állapotommal -, hogy fogadják el a bocsánatkérésemet. Sajnálom, nem kellő meggondolással beszéltem” – tette hozzá. 
Streiff az elmúlt hónapokban a Bianchi-ügy mellett, Michael Schumacher állapotáról is nyilatkozgatott közelebbi információk nélkül.