A Toro Rosso 2014 végén, három idény után ejtette Jean-Eric Vergne-t, a francia pilótának pedig nem ajánlott más – tesztelői, tartalékosi – állást a Red Bull, de nem járt rosszul, mert a Ferrarinál kötött ki.
Bár az olasz csapat hivatalos tartalékosa a Saubertől elküldött Esteban Gutierrez lesz 2015-ben, Vergne cseppet sem bánja ezt, örül a szimulátoros tesztelői munkának. 


“Hogy őszinte legyek, jobban is tetszik a szimulátoros munka, a hasznos tevékenység, mint a tartalékosi poszt. Manapság a tartalékos szerepe annyi, hogy ott van a versenyeken és semmi különös dolga nincs. Számomra frusztráló lenne, hogy nem tudom segíteni valamivel a csapatot, de úgy érzem, hogy az én szerepem fontos” – magyarázta az olasz La Gazzetta dello Sportnak.
A 24 éves francia hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem érez kiábrándultságot, amiért távoznia kellett a Red Bull-istállótól, a Ferrarinál komoly lehetőségek állnak előtte, szívesen beülne Kimi Räikkönen helyére, ha a finn távozik 2015 végén.
“Tudom, hogy a maximumot nyújtottam (a Toro Rossónál), ezért nem bánkódom. Most pedig itt vagyok a Ferrarinál, ami nagy lehetőség 2016-ra. Ha már nem versenyezhetek idén (a Toro Rossónál), akkor ez sokkal jobb, mintha a Caterhamnél vagy a Marussiánál kötöttem volna ki, ahol mindig csak a mezőny végén lehetnék.”
Vergne nem titkolja, hogy a szerződtetéséhez hozzájárulhatott Sebastian Vettel ferraris leigazolása is: “Már akkor ismertük egymást, amikor még Forma-3-as pilótaként dolgozgattam a Red Bull szimulátorán. Mindig is nagyon jó volt a viszonyunk, és Kimivel is jóban vagyok. Biztos, hogy segített, hogy a Ferrarihoz szerződött, de tudom, hogy mások is bedobták a nevemet, a (sportigazgató) Massimo Rivolával például nagyon sokat beszélgettem.”