Sebastian Vettel komoly meglepetést okozott, amikor október elején, a Japán Nagydíj hétvégéjén bejelentette, hogy idő előtt, már a 2014-es szezon végén elhagyja a Red Bull Racinget, amellyel négy világbajnoki címet szerzett. A német versenyző 2015-ben már a Ferrarinál, Fernando Alonso helyén versenyez majd.


Az 1997-es bajnok, Jacques Villeneuve szerint ennek így kellett lennie, az idén az új szabályok miatt küszködő Vettel ideje lejárt a Red Bullnál.
“Vettel már nem kellett a Red Bullnak. Már nem ő volt a csodagyerek, és ha idén győzött volna, akkor az nem a csapatnak, hanem csak önmagának köszönhette volna. A Red Bull ne m az a család, aminek szeretnék beállítani, csakis egyetlen célja van: minél több doboz üdítőt eladni. Ezért is szerettek bele idén Daniel Ricciardóba” – utalt az ausztrál ifjonc idei három futamgyőzelmére a kanadai veterán.
Míg Ricciardo a “semmiből” hozta a sikereket, Vettel messze alulmúlta az előző évek eredményeit. 
“Vettelnek nem volt választása, távoznia kellett Milton Keynesből, és jól is tette, hogy váltott, mert az ott már nem volt megfelelő környezet a számára” – magyarázta tovább Villeneuve az olasz Omnicorsének. “Most az újjáépülni szándékozó Ferrarihoz érkezik, 2015-ben viszont türelemre lesz szüksége, csak 2016-ban jönnek majd az eredmények.”