Sebastian Vettel óriási meglepetésre október elején bejelentette, hogy az idény végén elhagyja a Red Bullt- ahogy azóta tudjuk, a Ferrarinál, Kimi Räikkönen mellett folytatja pályafutását a négyszeres világbajnok.


Vettel eddigi főnöke, Christian Horner a BBC-nek nyilatkozva tekintett vissza a német sztárpilóta idei évére és a távozás okaira.
“Sebastiannak nem tetszett az új F1, és ezt cseppet sem titkolta – nem tetszettek neki a motorok, a hang, az autók viselkedése” – utalt a 2014-ben bevezetett 1,6 literes turbós V6-os hibrid erőforrásokra, és a miattuk megváltozott versenyzésre.
“Seb és Kimi szenvedte meg legjobban a változásokat. Sebet egyre jobban frusztrálta, hogy az autó nem úgy viselkedik, ahogy ő akarja, ráadásul ugyanakkor a csapattársa futamokat nyert, és nagyon magas szinten teljesített” – idézte fel a Toro Rossótól idénre előléptetett Daniel Ricciardo három futamgyőzelmét Horner.


“Daniel formája valószínűleg szerepet játszott Vettel távozásában” – véli a csapatfőnök, aki szerint az Olasz Nagydíj “meghatározó pillanat” volt a folyamatban, Ricciardo Monzában határozottan előzte meg Vettelt a pályán.
“A versenyt követően Seb nagyon neki volt keseredve. Mivel jól ismerem Sebastiant, láttam, hogy valami elvonja a figyelmét, valami nagyon foglalkoztatja” – célzott a háttérben folyó ferraris tárgyalásokra. “Szingapúrban már egy teljesen más embernek tűnt, szóval végül nem volt akkora meglepetés (a bejelentése).”