A McLaren csütörtökön végre megerősítette, hogy 2015-ben a megtartott Jenson Button mellett Fernando Alonso versenyez majd a csapatnál.
A Ferrariban csalódott spanyol azt mondta “befejezetlen ügye” van még a wokingi csapatnál, a McLaren-Hondával szeretné helyre hozni az elrontott 2007-es szezont. Természetesen a végső cél a harmadik bajnoki cím megszerzése.


A csapat versenyfőnöke, Eric Boullier azt állítja, hogy Alonso máris sokat követel, de pont erre is van szükségük.
“Tudom, hogy nem lesz könnyű (megfelelni neki), de ez valójában pozitívum. Ilyen elkötelezettséget és elszántságot várunk. A világ jelenlegi legjobb autóversenyzőjét szereztük meg, nagyon sokat jelent számomra, hogy sikerült meggyőznünk Fernandót, hogy ejtse az utolsó két évét a Ferrarinál, és jöjjön hozzánk. Ez azt mutatja, hogy hisz abban, amit itt építünk” – idézte az Autosport. 
“Világos, hogy napról napra követel majd – hogy őszinte legyek, már most is minden nap sms-eket küld. Nagyon hajt, de pontosan ilyen nyomásra is van szükségünk.”
Boullier egyébként nem számít arra, hogy a két világbajnok versenyeztetése problémákhoz vezet majd, legfeljebb a pályán “ölik” majd egymást.
“Úgy gondolom, hogy mindketten elég érettek már ahhoz, hogy kezelni lehessen a helyzetet. Az egyetlen kihívás a pályán akadhat, de ez meg inkább kellemes probléma. A pályán kívül szerintem könnyű lesz a dolog.”