Bernie Ecclestone is érzi, hogy hamarosan át kell adnia a helyét valaki másnak az F1 élén, és nem lenne ellenére, ha ez egy nő lenne. Ecclestone azt szeretné, ha visszavonulása után személyes tanácsadója, Sacha Woodward-Hill vinné az F1 napi ügyeit.


“Ha én lennék az igazgatótanács vezetője, valószínűleg azt mondanám, hogy nem lenne rossz ötlet egy nőt kinevezni főnöknek” – üzent Ecclestone az F1 főrészvényesének, a CVC Capital Partnersnek. Nem véletlen, hogy Ecclestone próbál a dolgok elébe menni, brit lapok szerint ugyanis a CVC elnöke, Donald Mackenzie már dolgozik Ecclestone utódlásán.

Úgy tudni, hogy Ecclestone ajánlásával ellentétben Mackenzie a Diageo korábbi vezetőjét, Paul Walsht szeretné kinevezni a Delta Topco elnökének, amely tulajdonosa az F1 kereskedelmi jogait kézben tartó Formula One Managementnek.

Ecclestone ezzel együtt nem készül az azonnali visszavonulásra. “Jól érzem magam, főleg, amíg az igazgatótanács is elégedett a munkámmal. Ha úgy érzem, már nem tudom továbbcsinálni, visszavonulok.” Ecclestone ezzel együtt cáfolta azokat a híreket, hogy a cégbirodalmon belüli erőviszonyok átrendezésével szeretnék “kitúrni.”