A Ferrari áprilisban lemondott csapatfőnöke, Stefano Domenicali ősszel munkába állt az Audinál, de az új piaci lehetőségek és a Volkswagen-csoport Forma-1-es belépésének kiértékelése mellett most új feladatot is kapott.
Miután a három évvel ezelőtt kinevezett – és a jelenleg átalakulásban lévő Ferrarival és McLarennel is hírbe hozott – Gerhard Berger lemondott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) alsóbb formaautós szériákat felügyelő posztjáról, most az olasz szakember kapta meg ezt a szerepet.
Domenicali mostantól a belépőszintű Formula-4, a már Berger által gatyába rázott Formula-3, és az öt éve újjáélesztett, de aztán földbe áll Forma-2 végső felügyelője lesz az audis munka mellett.
A nagy kérdés az, hogy Domenicali megpróbálkozik-e az F2 feltámasztásával, amely esetleg  a Forma-1 két jelenlegi fő utánpótlás-sorozata, a GP2 és a Formula Renault 3.5 riválisa lehet.


Míg a 2005-ben elindított, a Forma-1-es cégcsoporthoz, azaz Bernie Ecclestone alá tartozó GP2 az elmúlt években a kiváló tévés jelenlét ellenére az elszabaduló költségek miatt (kb. 5 millió euró/év a versenyképes csapatoknál) egyre veszített a színvonalából és jelentőségéből, a FR 3.5 előzni is tudott, mára számos F1-es sztárt nevelt ki.
Úgy sejteni, hogy míg Berger kimondottan jó viszonyt ápolt Ecclestone-nal, azaz az utolsó lépcső kérdését nem is akarta bolygatni, az F1 urával igazán szívélyes viszonyt sosem ápoló Domenicali kinevezése az FIA pozíciónyerési szándékára utal ezen a téren.