A Ferrari hosszú-hosszú idő óta szerette volna leigazolni a Williamsszel, a McLarennel, majd a Red Bull-lal is világbajnoki címeket szerző sztártervezőt, Adrian Newey-t, néhány évente újra és újra ajánlatot tettek neki.


Az idei évben is csábítgatták, egészen addig, amíg a nyáron be nem jelentették, hogy az 55 éves szakember szerződést hosszabbított a Red Bull-lal, igaz, a Forma-1-nek hátat fordít, hogy a kedvéért létrehozott Advanced Technologies Centre-ben egyéb projektekkel foglalkozhasson. 
Csütörtökön be is jelentettek egy ilyet: Newey régi szerelme, a hajótervezés felé fordul, a brit sztárversenyző Ben Ainslie számára tervez Americas Cup-vitorlást.
Newey ezzel biztosan elégedett, de az orosz Championat úgy tudja, hajszálon múlott a Red Bull-os maradás, még pontosabban a mérnökzseni tavasszal állítólag meg is egyezett a Ferrarival, “kezet adott” az elnöknek, Luca di Montezemolónak, és csak azért fújta le az átszerződést, mert az olasz sajtónak kiszivárogtatott hírek megint csak rádöbbentették, hogy a mennyire intrikus környezet várná Maranellóban.