Mindenki azt várta, hogy a McLaren csütörtöki igazgatótanácsi ülésén végre megszületik a döntés arról, hogy a várhatóan a csapathoz szerződő Fernando Alonso mellett a veterán Jenson Buttont vagy az idén bemutatkozott Kevin Magnussent tartják meg.
Nem így lett, a wokingi csapat tovább váratja a nagyközönséget és a pilótákat is. A késő délutánig tartó hosszas tárgyalás végén nem született eredmény.
“A mai igazgatótanácsi ülés véget ért, a 2015-ös versenyzői felállásról nem született döntés” – mondta a McLaren szóvivője öt óra után.
A halogatás, határozatlanság kívülről megdöbbentőnek látszik, tekintve hogy Button alaposan elverte idén a dán újoncot, korábban a Hondával is dolgozott már, és a hírek szerint Alonso is őt preferálná.


A háttérben pénzügyi tényezők is szerepet játszhatnak, a csapat szeretne új szponzorokat, méghozzá dán szponzorokat szerezni – állítólag a LEGO-t is megkörnyékezték, de a játékgyártó óriás azt mondta, Magnussen nem passzolna a cég imázsához.
Emellett a McLaren csoport tulajdonosi szerkezetének bizonytalansága is lassítja a dolgokat, a cégvezér Ron Dennis új befektetők bevonásával próbálkozik – állítólag a dán vonalat is ő erőlteti -, de eddig sikertelenül.
Közben a spanyol Marca arról ír, hogy a McLaren péntekre tervezi vagy tervezte Alonso leigazolásának bejelentését, kérdés, hogy a mai eredménytelen megbeszélés után ez megtörténik-e.