Max Mosley kész újra szerepet vállalni a Forma-1-ben, ha az Európai Unió túlzott keménykedésbe kezd a sorozat ellen. Az F1 irányítási rendszerét és a kereskedelmi szerződéseket is vizsgálja az Európai Bizottság és a versenyhatóság, a kutakodásnak pedig lehetnek kellemetlen következményei.


Egyes EU-s politikusoknak nem tetszik az sem, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség egyszázalékos részesedést szerzett az F1-ben, a vizsgálatokat kiterjesztik erre lépésre is. A The Times című brit napilap szerint a vizsgálatok sokkal előrehaladottabb állapotban járnak, mint azt korábban feltételezték.

Az FIA-t Jean Todt előtt sokkal keményebben és megosztóbban irányító Max Mosley nem zárja ki a visszatérést, ha az EU ellen kell harcolni. “Ha az EU egyszer beteszi a lábát az F1-be, mindent felforgathat. Most ugyan kívülálló vagyok, de bármit megtennék, hogy segítsek ebben az ügyben” – mondta Mosley.

A Times szerint az EU illetékesei másfél éve gyűjtögetik az információkat az F1 ügyeiről, sokaknak lehetnek még kellemetlen pillanatai.