Lewis Hamilton 2012 szeptemberében jelentette be, hogy hat idény után elhagyja az őt Forma-1-es sztárrá emelő McLarent, hogy az akkor csak középcsapatként szereplő Mercedeshez igazoljon 2013-ra.


A Mercedes idén végül elképesztő dominanciával húzta be a konstruktőri bajnoki címet, míg Hamilton kétszeres bajnok lett – a csapat elnöke, Niki Lauda most elárulta, hogy a részben a McLaren rakoncátlankodó sebességváltójának köszönhetik a sikereket.
“A McLaren meg akarta tartani Lewist, szerződést ajánlottak neki. Én megkérdeztem, hogy beszélhetnénk-e másnap, verseny napján” – utalt vissza a 2012-es Szingapúri Nagydíjra az osztrák O3 rádiónak nyilatkozva.
“A futam előtt figyeltem Lewst, miután a versenyzői parádé után leszállt a teherautóról, próbáltam elkapni a tekintetét. Délelőtt küldtem neki egy sms-t, megkérdeztem, hogy hajlandó lenne-e hozzánk szerződni, de ő rám sem nézett, egyszerűen elsétált mellettem. Ó jaj, gondoltam.”


Hamilton lazán vezette a futamot az idén végére a mezőny legjobb autójává vált McLarennel, Lauda pedig már isteni segítségért fohászkodott:
“Azt mondtam magamban, hogy Istenem, ha egyszer segítesz, akkor kérlek, most robbanjon le a McLaren! Kétszer gondoltam erre, aztán bumm (Hamilton műszaki hibával félreállt)! Azonnal sms-ekkel kezdtem bombázni Lewist, három héttel később pedig már alá is ítuk a szerződést. Ez egy nagyon fontos része volt annak a kirakósnak, ami végül az idei sikerekig juttatott minket.”