A 2012-ben bemutatkozott Jean-Eric Vergne már a hét közepén bejelentette, hogy jövőre nem lesz helye a Toro Rossónál, a Red Bull kisebbik csapata pedig pénteken nevezte meg az utódot.


Meglepetés nincs, a már korábban bejelentett, 17 éves Max Verstappen mellé az energiaital-gyártó utánpótlásprogramjának másik neveltje, Carlos Sainz Jr. kerül. 
A spanyol ralilegenda Carlos Sainz fia idén rekordszámú, hét futamgyőzelemmel szerezte meg a Formula Renault 3.5 széria bajnoki címét, nyáron Silverstone-ban a Toro Rossónál és a Red Bull Racingnél, a héten Abu-Dzabiban a Red Bullnál tesztelt.
“Amióta csak bekerültem a Red Bull programjába, a Forma-1 volt a célom, szeretnék köszönetet mondani, amiért belém helyezték a bizalmukat! Igen sikeres szezonom volt a World Series by Renault-ban idén, nagyon várom, hogy felléphessek a Forma-1-be. A következő pár hónapban a felkészüléssel foglalkozom majd, hogy jó formában ülhessek az autóba Jerezben, a jövő évi első teszten” – mondta a 20 éves spanyol. 
Nagy kérdés, hogy milyen kilátásai lehetnek a két fiatalnak, hiszen ha Sebastian Vettel helyén beválik a Toro Rossótól előléptetett Danyiil Kvjat, évekig nem lesz előrelépési lehetőségük.