Ahhoz képest, hogy a McLaren érdemi haladást szeretett volna elérni a Hondával közös fejlesztési programjában, az abu-dzabi teszt mindkét napján besült a kísérleti, kizárólag a tesztre épített autó. Kedden három, szerdán két kört tett meg Stoffel Vandoorne, az elektronika miatt nem sikerült normálisan meghajtani.


A McLaren elismerte, hogy nem elégedett a teszttel, elképzelhető, hogy a wokingi teljes vizsgálatot követően még egy filmezési napon pályára viszik az autót a jövő évi jerezi teszt előtt.

“Nem most azonnal, de lehet még egy teszt” – mondta Eric Boullier csapatfőnök. “Meglátjuk, mit hoz a vizsgálat, és hogy a próbapadon ki tudjuk-e javítani a hibákat. Jó lett volna itt megszerezni az alapvető információkat a motorunkról, ez most nem működött, de van még időnk.”

“Igaz, hogy nem futottunk sokat, de így is sok folyamatot ellenőriztünk. Természetesen nem ennyit akartunk elérni, a cél az volt, hogy a pályán próbáljuk ki az autót, és ellenőrizzük az összes rendszert. Nem elég jó, amit elértünk, nem vagyunk elégedettek, de legalább tanultunk. Sokkal jobban fájt volna, ha Jerezben járunk ugyanígy.”