Kimi Räikkönent nem különösebben izgatja az idei második ferraris csapatfőnökcsere, ő a hétfőn megbuktatott Marco Mattiacci munkájával is elégedett volt.


“Én úgy gondolom, hogy jól végezte a dolgát. Én bírtam. Korábban nem ismertem, előtte nem találkoztunk. De azt hiszem, ahhoz képest, hogy a Forma-1-en kívülről került ebbe a pozícióba, jól dolgozott, pedig ez nem könnyű” – mondta az Autosportnak kedden.
A 2007-es bajnoknak ezzel együtt az utód, a Marlborótól érkezett Maurizio Arrivabene is megfelel majd.
“Igen, most változás történt, de Mauriziót már régebbről ismerem, és nagyon kedves fickó. Azt hiszem, ő a megfelelő ember erre a posztra. Kemény munka vár rá és mindannyiunkra a csapatnál.”
“Régóta ismeri a Ferrarit, ismeri a dörgést, szerintem ő tudja majd, hogyan tegye rendbe a dolgokat, hogyan juttassa el a csapatot oda, ahol lennie kellene.”
F1: Räikkönennek minden főnök jó 3


Bár a Red Bull a tesztelést nem engedte számára, Räikkönen leendő csapattársa, Sebastian Vettel kedden már a Ferrari garázsában figyelte a munkát. A finnt nem lepte meg, hogy a négyszeres bajnok ilyen hamar munkába állt, de beszélni nem igazán beszélt vele:
“Elég sok dolgunk volt, szóval nem értünk rá beszélgetni, és amúgy még nem is vezette az autót. Nyilván az a cél, hogy közösen odáig juttassuk, ahová való. Egymás ellen is küzdünk majd, de az első az lesz, hogy a csapatot előrébb juttassuk.”