Fernando Alonso és a Ferrari számára a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj is kész szenvedés volt, a spanyol Kimi Räikkönennel együtt éppen csak beért pontszerzőnek. A kilencedik, tizedik hely Alonso szerint tökéletesen visszaadja, hogy milyen éve volt a csapatnak, de a kétszeres bajnok legalább szándékosan elszólta magát a McLarenről.


János Károly spanyol király a nyáron ugyan lemondott a trónról, de továbbra is nagy tiszteletnek örvend az országban. Az egyik újságíró hozta fel, hogy János Károly azt mondta neki, személyesen Alonsótól hallotta, hogy a McLaren a következő csapata. A spanyoltól az volt a kérdés, hogy mi igaz ebből?

“Amit a király mond, az úgy is van, az ellen semmit nem mondhatok” – válaszolta mosolyogva Alonso. “A király az király, neki mindig igaza van!”

Amikor a versenyről kérdezték, Alonso elkedvetlenedett kissé. “Azért egy versenyző legalább a dobogóra szeretne mindig felállni. Ez a mai nap összefoglalta az idei évünket, küzdelem a negyedik-ötödik helyekért, vagy azokért sem. Vegyes érzésekkel búcsúzom, mert rengeteg nagyszerű embert ismertem meg itt.”

“Jó kis kaland volt, de jobb eredményekre vágyom, mint amilyeneket az idén elértem, és mint a mai kilencedik hely. Hamarosan hivatalosan is kiderül, hol folytatom, optimistán kell a jövőbe tekintenem, és jól felkészülnöm 2015-re.”