Lehet, hogy Sebastian Vettel a lehető legjobb pillanatban csatlakozik a Ferrarihoz, az olasz csapat alapos átszervezést hajt végre. A gyenge idei szezon miatt már több embert kirúgtak Maranellóból, távoznia kellett a csapatfőnök Stefano Domenicalinak, a motorfejlesztési igazgató Luca Marmorininek, aztán slusszpoénként még az elnök Luca di Montezemolót is elküldték.


Vettel már korábban kijelentette, számára a legkényelmesebb megoldás az lett volna, ha marad a Red Bullnál, de inkább a kihívást választotta. “Tudom, hogy elképesztő mennyiségű munka vár rám, részben ezért is vállaltam el ezt a feladatot” – jelentette ki Vettel, akire nagyon számítanak az autó fejlesztésében.

De nemcsak Vettelre számít a Ferrari, a csapat valóságos nagybevásárlást rendezett a szakemberpiacon. Az olaszok a Red Bulltól, a Mercedestől és a McLarentől is elcsábítottak néhány kulcsembert. “Nem véletlen, hogy több mérnök is követi Vettelt a Red Bulltól, de további emberek érkeznek a Mercedestől, a McLarentől, a Lotustól, a Williamstől és a Renault-tól is” – írta a La Gazzetta dello Sport.

A lap szerint csak a Ferrari versenyrészlegében hatvan új ember áll munkába, köztük a Mercedes hibrid specialistája, Wolf Zimmermann.