Míg az Abu-Dzabi Nagydíj eslő szabadedzésén Fernando Alonso a 3. lett a két Mercedes mögött ? igaz, óriási, 1,7 másodperces hátránnyal -, délután a táblázat végén szerepelt, ugyanis két kör után az autó megadta magát, elektronikai hiba miatt a pályán állt le a Ferrari.
A spanyol versenyző ferraris búcsúhétvégéje nem indul jól, és nem is folytatódik majd túl jól, az elúszott második edzés miatt felkészületlenül fut majd neki az időmérőnek, nyilatkozta:


“Nagy kár, hogy nem vehettem részt a második szabadedzésen, ugyanis csak akkor lehet képet kapni arról, mi vár ránk a hétvége további részében. A második körömön az autó váratlanul leállt, és bár a marshalok mindent megtettek, hogy visszatolják a bokszutcába, hogy újra pályára léphessek később, a szerelési munka tovább tartott a vártnál.”
“Az első edzésen sikerült végigvinni a programot, az autó a várakozásoknak megfelelően viselkedett, de hőmérséklet sokkal magasabb volt, mint az (esti) időmérőn és a futamon lesz, szóval a begyűjtött adatok nem relevánsak. Ugyanezért haszontalan lesz a holnapi, harmadik edzés is, szóval csakis az időmérő első körén tapasztalom majd meg az időmérős körülményeket. Egyértelműen nem leszek valami felkészült, de ahogy mindig, igyekszem majd mindent beleadni.”
F1: Alonso vakon fut neki az időmérőnek 3


A második edzésen a 7. időt elérő Kimi Räikkönen viszonylag elégedetten értékelt: 
“A két edzés között elvégeztünk pár módosítást, és a második edzésen, az alacsonyabb hőmérséklet mellett versenyképesebbek is voltunk az ellenfelekhez viszonyítva. Összességében pozitív eredményeket hozott a mai munka, az esti adatelemzés pedig további hasznos információkkal segíti majd a kvalifikációs és a versenyen való szereplést.”