Sebastian Vettel újabb utalást tett arra, hogy 2015-től a Ferrari pilótája lesz, bár a hivatalos bejelentésre valószínűleg még napokig várni kell. Vettel egy viccesnek szánt kérdőíven már jelezte, hogy a Ferrari versenyzője lesz jövőre, nemrég pedig arról beszélt, hogy Kimi Räikkönen eszményi csapattárs lesz számára.


Vettelt az Auto, Motor und Sport most arról kérdezte, hogy neheztel-e Fernando Alonsóra a hivatalos bejelentés csúszása miatt. “Nem hiszem, hogy a késés egy konkrét ember hibája lenne” – válaszolta Vettel. “Így felesleges lenne bárkit is okolni.”

“Egy olyan helyzet alakult ki, amely még nem teljesen egyértelmű, de néha megesik ez a Forma-1-ben. Természetesen hülye helyzet, hogy nem tudok válaszolni a feltett kérdésekre, úgyhogy remélem, hamarosan minden hivatalossá válik.”

Räikkönen idei teljesítménye messze elmaradt Alonsóétól, de Vettel szerint ebből nem lehet következtetni semmire. “Nem érdemes Kimi tehetségéről beszélni, ez megkérdőjelezhetetlen. Egyszerűen nem azt kapja az autótól, amire szüksége lenne ahhoz, hogy versenyképes legyen.”

Vettel a hétvégén búcsúzik a Red Bulltól, örül, hogy éppen Abu-Dzabiban teheti ezt. “Nagyon jó emlékeim vannak a pályáról és a versenyről is. 2010-ben itt lettem először világbajnok a kedvenc F1-es autómmal, az RB6-ossal. Azt a hétvégét soha nem fogom elfelejteni, de az idei verseny is fontos állomás lesz a karrieremben.”

“Természetes, hogy az érzelmek dominálnak majd ezen a hétvégén, mert rengeteg csodás közös emlékünk van. Igyekszem kiélvezni a hétvége minden pillanatát, ki tudja, egy kis szerencsével akár a dobogós búcsú is összejöhet.”